Akiket a mínusz fokok sem riasztottak el a mai foglalkozástól. Gazdik s kedvenceik a fütyülő, metsző szélben nagy vidámsággal hajtották végre a feladatokat.

Válogatás közös kirándulásainkról, volt itt móka, kacagás, s persze tanulás is a "nagykutyásoktól". 

Több éves hagyomány, hogy iskolánk tábort szervez Váralján. 

Idén ünnepeltük a 25. jubileumi tábort.

Az ország minden részéről érkeznek táborlakók, csak néhány példa:. Mohács, Budapest, Szolnok, Balatonalsóőrs. Vannak akik már rendszeresen visszajárnak táborunkba.

Programok reggeltől estig tartanak kicsiknek s nagyoknak, és természetesen kutyáinkat sem hagyjuk ki a mókából. Semmi sem kötelező, mindenki igényeinek és kedvének megfelelően válogathat.

Eme festői környezetben lehetőség van kirándulni, nagyokat sétálni. Biztosított a jó levegő, a tiszta környezet. 

Elszállásolás téglaépületekben, de lehetőség van sátorozásra is.

Ellátás, első nap vacsora- szalonna sütés, vagy aki amit hoz. Többi napokon bőséges reggeli, ebéd, vacsora.

 

Legyen Ön is a vendégünk!

 

FCI IPO VB 2012 Zalaegerszeg

Életre szóló élmény volt, látni a Magyar csapatot a pályán szerepelni a szép munkákat. Örülni az elért 2. helyezésért. 

Látni a világ összes országából érkező csapatok munkáját. 

Részese lenni ennek a nagy kavalkádnak.

 

 

 

Ritka alkalom, hogy havas pályán is tarthassunk foglalkozást. Páran "nem normálisak" ebben a szép napsütéses, de annál viharosabb szeles időben iskoláztunk. Az ebzetek és mi is nagyon élveztük, jókat hancúroztunk a hóban, nagyot sétáltunk közösen. Már mindenkinek hiányzik az igazi tréningezés, várjuk a tavaszt.

Bajai Kutyaiskola meghívására jártunk az első báljukon. Már induláskor remek volt a hangulat. Iskolavezető hivatalosan megnyitotta az első bált. Volt pohárköszöntő, de a nőkről sem feledkeztek meg, a közelgő Nőnap alkalmából a hölgyeket is felköszöntötték. Aztán bemutatták, külön erre az alkalomra alakult Bajai Kutyás Tv csatornát. Rengeteg finomságot szolgáltak fel. Vacsora után a hangulat a tetőfokára hágott. Kutyás bál kutyák nélkül elképzelhetetlen. Majd az általunk vitt tortát is felszeletelték. A parketten igazi bajai jó hangulatú táncot roptak.

Köszönjük Bajai Kutyaiskola, hogy a vendégeid lehettünk!

Szolnokon jártunk a 2015. év első kvalifikációs versenyén. A rendezvény már péntek este kezdődött a startszámok kisorsolásával. Szombaton nyomkövetés IPO III-asoknak, az időjárás nem volt kegyes a versenyzőkhöz. Bent a pályán BH és IPO I-II versenyzők mérték össze tudásukat.

Vasárnap  IPO III-asok versengtek egymással, nagyon kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok, magas pontszámok születtek, és végre az időjárás is megkönyörült rajtunk.

Egy nagyon jó hangulatú, színvonalas esemény vendégei lehettünk.

Mai napon ballagó csapattársunkat köszöntöttük közelgő ballagása és érettségije alkalmából. A munka sem maradt el, a nagy melegben is szépen teljesítttek gazdiké kedvenceik.

Sörös István Emléknap és III. Bajai Kutyás Találkozón jártunk. Reggel sorsolással kezdődött a nap, majd IPO-s versenyzők kimentek nyomterületre. Tízórától pályamunkákkal folytattuk a versenynapot. Összesen 23 gazdi és kutyája mutatta be munkáját. Több településről érkeztek versenyzők pl. Miskolc, Dunaújváros, Pécs és természetesen Szekszárd. A nap végét ünnepélyes eredményhirdetés zárta, rengeteg kupa talált gazdára.

Budapesten a 19. Bende Kupán vettünk részt, nem csak nézőként. Összesen 73 versenyző jelentkezett, ebből 40 BH (alap engedelmes) szinten, melyben mi is képviseltük magunkat. A 26. helyezést értük el, ezért egy emlékplakettet is átvehettünk. Iskolánk, a BH szinten első helyezét elértnek egy tortát ajánlott fel külön díjként, melyet Kőfalvi Tamás úr adott át. Felejthetetlen élmény volt, remek szervezés, remek szurkoló csapat, remek idő.

Dombóváron jártunk 2015.07.11.-én Heelwork szemináriumon, Bagi Csilla előadásával. Csilla minden egyes kutyát felmért, és minden gazdinak tudott jó ötleteket, módszereket mondani. Délután még mókázásra is volt idő. Rengeteg új dolgot tanultunk, kellemes élményekkel tértünk haza. 

Megfogadtuk mi négyen csajok, hogy a folytatáson is részt veszünk. Jöhet a következő szeminárium!

Az iskolában nem csak munka folyik, tagjaink születésnapjáról sem feledkezünk el.

Iskolánkban 2015. október 03.-án munkavizsgát rendeztünk BH és IPO szinteken. Vizsgázók bizonyították, hogy nem hiába dolgoztak annyit kutyáikal. Volt kinti területen nyom, bent a pályán engedelmes, természetesen a tanultakat az utcai közlekedésben is megmutatták, volt őrző-védő munka. Sikeres vizsga után, már vidám hangulatban elfogyasztották az ebédet. Jutott idő még közös tréningre is, akik most nem vizsgáztak, ők is bemutatták hol tartanak a tanulásban. 

Ebben az évben is Váralján, az Ifjúsági Táborban szerveztük meg Kutyás Táborunkat. 

Több vendéget is meghívtunk, akik élménybeszámolót s bemutatót tartottak. Egyik ilyen vendégünk Kivágó Arnold az FMBB 2016 Mali világbajnok, aki élménybeszámolót tartott. Másink vendégünk Pap Réka és Úrszó Béla, az obedience-t ismertették meg velünk. 

Táborlakók "összemérhették" erejüket, kretivitásukat az ügyességi játékokban. Volt lovaskocsikázás és az elmaradhatatlan habparti.

Persze a munka sem maradt el, kora reggel nyomon vehettek részt a koránkelők, majd engedelmes gyakorlatokon, s este őrző-védőn.

Pénteken házi versenyt is szerveztünk engedelmes gyakorlatokból, itt ki-ki megmutathatta tudását kutyájával.

S elérkezett az utolsó nap, a szombat, táborvezetőnk értékelte a hetet, s díjak is átadásra kerültek a csapatok részére.

Rendhagyó tréninget tartottunk augusztus 20.-án. Többeknek a születésnapjuk volt ebben az időszakban, így remek alkalom nyílt, hog felköszöntsük őket. 

Vendégek az ország több pontjáról, Pestről, Mohácsról, Százhalombattáról érkeztek. 

"Szakácsunk" remek kecskepörköltet főzött, voltak finom torták. 

A jó kedv, mókázás sem hiányzott ezen a napon, de azért tréningeztünk is játékos formában.

Köszönjük barátainknak, hogy velünk töltötték ezt a szép napot!!!!!!!!!!!!!

Tréning 2017-05-28

Vasárnap kora reggeli tréningünk, melyre sok új kutyus és gazdija is eljött. Próbálták elsajátítani az engedelmes gyakorlatok alapjait, bár ma még inkább csak ismerkedés volt. Haladók megmutatták tudásukat, hova is kéne eljutni.

 

Ez év első őszi hétvégéje, igazán sok gazdát és kutyusát hozta el nekünk. Sokaknak ez volt az első tréningje, s már a pályán ki is próbálhattak néhány alap feladatot pl. pórázon vezetés, közömbösítéses gyakorlat stb.

Játékos foglalkozást tartottunk gazdiknak és kedvenceiknek. Különböző akadályokat kellett lekűzdeniük, így felszabadultabban tanulták a behívást, ültetést, pórázon vezetést stb. Megismerkedhettek idegen anyagokkal, idegen szituációkkal. Gyakorolhatták az orvosnál- kutyakozmetikusnál történő látogatást, asztalra feltevést s ott megtartani a kutyust.